dissabte, 1 de juny de 2013

Comença a tenir nom

Entrevistes i reportatges

Quan els alumnes portàvem ja avançada la tasca de neteja, la notícia de la restauració del rellotge començava a arribar de boca en boca a tots els mitjans i empreses. Així doncs ben aviat varen arribar de formes diferents, mostres de suport.

      L'empresa Fontboté de Reus,( http://www.fontbote.com/ )dedicada a la venta de raspalls tècnics a nivell mundial ens va fer arribar una mostra dels seus productes així com raspalls i líquids per a poder dur a terme la tasca de neteja. 
      

Part important a destacar són els mitjans de comunicació:

-Diari de Tarragona


-La NW revista de Reus


-Seguidament del reportatge que està a càrrec del canal Reus TV 

I que aquest mateix seria passat per TV3 on ens van dedicar uns minuts al programa "comarques Tarragona"(minut 4:20 del vídeo) 

Cal afegir també que el reportatge del canal Reus encara no està acabat, ja que es documentarà fins la instal·lació del rellotge al quart pis de la Prioral de Sant Pere. 

Malgrat la reputació que començava a tenir, els alumnes havíem de seguir amb la tasca de neteja. Va arribar el moment de prendre més decisions. Ens trobàvem en que antigament el rellotge era negre amb filaments daurats, però en aquell moment era verd, així que, o el deixàvem com estava o el tornàvem al seu color original, la resposta no es va dubtar ni un moment. El rellotge tornaria a ser negre. 
     Per a poder pintar el rellotge (fase que explicarem  pròximament en la següent entrada) s'havia de treure la capa de pintura que duia, i vàrem optar per al sorrejat que aquest és un sistema de neteja abrasiu molt efectiu, ja que en projectar partícules sòlides a gran pressió sobre la superfície a tractar, desincrusta l'òxid, pintura deteriorada, brutícia i altres contaminants de manera molt efectiva.     
     Depenent de l'abrasiu utilitzat, s'obtindran diferents graus de textura a la superfície tractada.
Per a peces que han de ser pintades, s'utilitza un abrasiu més agressiu, cosa que, a més de la neteja de la peça, li confereix una rugositat a la superfície que millora considerablement l'ancoratge i adherència de la pintura.


Però per a dur a terme aquesta operació ens calia una màquina preparada per això, i teníem la solució. Indústries Preciber S.A   http://www.preciber.com/

Indústries Preciber és una empresa de Reus dedicada al decolletatge  de precisió, on les seves  peces van a empreses que necessiten components d'alta qualitat com l'electrònica, telecomunicació o el sector d' implantologia. 
     Així doncs ens va deixar fer us de les seves màquines de sorrejat. 
L'operació de sorrejat aplica una fina capa que pot ser perjudicial per a zones on hi hagi rosques, recordar que les rosques no són normalitzades i que una es fes malbé podria suposar un problema, i per això era necessari tapar bé tots els forats i rosques per a que després per exemple no tinguem complicacions a l'hora de tornar a posar els casquets al seu lloc.Així doncs a mesura que s'anaven desmuntat i protegint les peces s'aplicava el procés de sorrejar les peces, la gran majoria són de ferro colat ( altrament dit fosa, un aliatge amb només un 2% de carboni) i això fa que sigui fràgil i s'havia d'anar amb cura per no donar cops en la operació.

Així doncs  les anàvem deixant preparades per a poder pintar-les.


En la imatge anterior es pot apreciar bé el color verd i daurat, aquesta és una part del frontal del rellotge.

Seguidament el suport del motor i la politja per a la cadena:


A mesura que es sorrejaven les peces acabaven d'aquesta forma:
Així doncs, i en nom de tots els companys i professor, moltíssimes gràcies a tots els que ens han donat suport i ajuda d'aquella manera que heu pogut, per a nosaltres ha sigut molt important i un gran avanç.
Unai Fernàndez Blàzquez

2 comentaris:

  1. Magnífica la feina que esteu duent a terme. I unes explicacions de tot el procés molt entenedores per aquells que no en tenim ni idea.

    ResponElimina
  2. Moltíssimes gràcies ! reconforta saber tot el que dius!
    Fins aviat

    ResponElimina