dimecres, 12 de juny de 2013

PROCÉS DE SORREJAT I PINTURA.

En aquest rellotge, hi trobem diferents tractaments a les peces, tot dependrà del material en el que hagin sigut mecanitzades i de les funcions que realitzin. En trobem unes  d’acer que estaven pintades i altres que no per exemple.

Llavors  entre tots els companys del projecte vam decidir treure tota la pintura de color  verd que duien algunes de les peces. La millor manera va ser sorrejar les peces (projectar granets de sorra de sílex a pressió) i després passar a la fase de pintura i tornar-li  a cada peça   la l'esplendor que tenia antigament.


Fotografiar i documentar totes les peces va ser la següent  tasca, per a que es sàpiga després com anaven pintades tots els filets de les peces, que com es pot veure a continuació hi ha alguna part que és plena de detalls.


En l’entrada anterior (que trobareu després d’aquesta ) expliquem com vàrem sorrejar-ne algunes a l’empresa  reusenca de decolletatge de precisió Preciber S.APerò no totes les peces hi cabien ja que per exemple els laterals fan vora dos metres de llarg. Davant  d´aquest problema  un company, va dur del lloc on treballa , una pistola de sorrejar per a poder fer-ho, i un altre company  tenia un compressor i un pati per a poder realitzar-ho. Aquell mateix  dissabte  el rellotge va quedar net de pintura esperant el següent pas:
 la pintura.


Diumenge al matí es porten totes les peces sorrejades  al company SITO de la empresa de pintors PINDETEC, que es van oferir per a pintar les peces del rellotge.

     Ja que totes les peces estaven  netes es podia  començar a donar-li dues mans de mini (base o emprimació) després un esmalt  negre setinat ,abans era verd com ja hem comentat, però   ja que el seu color original era negre i  els filets un daurat similar a l’or, vam trobar oportú ja que restauràvem el rellotge, tornar-lo al seu color original . A les poques setmanes ja teníem les peces  pintades, semblaven noves, tots vàrem quedar impressionats per la gran feina que havia fet l’equip de PINDETEC.

   


LA BANCADA

Només ens faltava la  restauració de la bancada de fusta,  la qual descansa el rellotge. No la vam poder baixar del campanar ja que no passava  per les escales donades les seves dimensions, llavors es va haver de fer la feina a la mateixa sala del rellotge.                                                                                    
La bancada tenia diferents capes de pintura i atacada per els corcs a causa  del pas del temps .  
   El primer pas que vam fer va ser intentar treure la pintura amb un fregat a mà i després amb decapant, però veient que no obteníem els resultats esperats, vam decidir escatar tota la bancada fins deixar la fusta el més  neta possible . 
     Amb  dos prolongadors  de 25 metres cada un,  per a portar electricitat a la sala del rellotge, i tres màquines d´escatar. (una de banda i dos més orbitals ) després  de dues hores d´escatar i molta pols  vam complir el nostre objectiu, deixar la bancada neta. Això ens fa veure un petit detall, és de fusta de faig .  


Tot seguit  el tractament de la fusta, corcs , tèrmits , etcètera.  Aplicant una capa  amb LASUR (un vernís a l’ aigua), que amb dues mans ja n'hi va haver prou i que a més a més això dóna un  acabat setinat i la bancada queda acabada a la espera del rellotge.Per: Manuel Olmos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada