Els alumnes i el professor del projecte |
Comença el projecte
Vuit alumnes i el professor es llancen a l'aventura. La restauració del rellotge de la Prioral de Sant Pere, de Reus, una ciutat amb vida, un campanar amb història.
Tot va començar quan cursàvem el primer curs del grau superior de Mecanització a l'institut Domènech i Montaner ( altrament conegut com a Reus V), quan el professor Antoni Nogués, amb un gran currículum en rellotgeria, entre d'altres un grau i varis anys en el món laboral com a reparador de rellotges, presentava la idea de restaurar el rellotge d'un símbol tan emblemàtic com és la Prioral de Reus. No era del tot segur, però nosaltres no ens ho vam ni pensar. Amb tota la il·lusió vam començar a moure'ns, i ben aviat vam trobar suficient informació, les ganes seguien creixent, així que només calia començar el curs següent.
A l'estiu però uns quants alumnes ens vam reunir per anar a fer una vista al que seria el nostre futur projecte, i quan vam ho vam veure per primera vegada, com a mínim personalment, vam quedar encara més impressionats del que esperàvem, de ben segur que no ens ho imaginàvem així. Vam fer les primeres fotografies i les vam enviar als companys per començar a fer realitat aquesta idea.
Primera visita al rellotge tots junts
En pic vam poder, tots junts vam anar a veure amb més calma i començar a documentar qualsevol petit detall que de cara al desmuntatge ens pugés servir. I ens vam quedar amb la imatge principal:
En aquesta fotografia podem veure la part central del rellotge, es pot apreciar com gairebé tots els material estan rovellats o en mal estat.
En l'esfera, podem apreciar " Manufacturas Blasco" i sobre del número VI hi posa: " Roquetas". Aquestes dades tenen a veure amb la construcció del rellotge, qui i a on va ser. La nostra primera tasca va ser buscar la informació de qui eren i que tenen a veure.
I resulta que el rellotge és de Louis Dauphin Odobey, modificat per Manufacturas Blasco , per carregar amb un motor les tres cordes. El rellotge va ser adquirit l’any 1883. I actualment està fora d'ús i es conserva en una de les sales del campanar. Concretament en el quart pis, que per arribar-hi, s'han de pujar els pisos per la famosa escala de cargol. Més endavant completarem amb la història del rellotge, els seus fundadors, la reparació que se li va aplicar per posar-li un motor de 125V i història de la Prioral.
Hola,
ResponEliminaamb la mateixa il·lusió i ganes el pròxim dia seguirem rascant. XD
Dani
PD: T'ha quedat un blog ben formós!
aixo si es cultura ara ens falta el carrillo.
ResponEliminabona feina.